MyScript Memo Van geschreven naar getypt

MyScript Memo

MyScript Memo van geschreven naar getypt in 5 stappen

MyScript Memo is een iPad/iPhone app die ontwikkeld is door de Franse firma MyScript, voorheen bekend onder de naam Vision Objects, die er voor zorgt dat de geschreven teksten worden omgezet naar getypt. De techniek bestaat niet uit het herkennen van letters maar van woorden. Door een woord in zijn volledige omvang te bekijken wordt er een veel beter resultaat verkregen in de omzetting.

Teksten kunnen op papier geschreven worden of op een tablet. We zullen hier in 5 stappen beschrijven hoe geschreven tekst op een iPad wordt omgezet in getypte tekst en hoe deze ook geplaatst kan worden in een email of tekstverwerker zoals Ms Word. Voor het schrijven op de iPad zijn o.a. de styluspennen Wacom Bamboo Fineline 3 en de Wacom Bamboo geschikt.

In 5 stappen resultaat van geschreven naar getypt met MyScript Memo:

Stap 1. Download MyScript Memo app klik op de afbeelding ->
Deze app is volgens de laatste informatie gratis en is in vele talen beschikbaar. Ook de Nederlandse tekstomzetting is aanwezig. Een ultieme oplossing voor het omzetten van geschreven naar getypt. Ook schetsen, tekeningen en handgeschreven notities kunnen prima digitaal gemaakt en gedeeld worden.

Myscript download


Handpalm en schermStap 2. Kies voor palmfunctie en Pen

Onderaan het scherm van de app staat een klein pijltje en haal deze naar boven tot de plaats waar je wil beginnen met maken van de notities . Op deze wijze voorkom je dat de handpalm op het schrijfscherm komt. Wanneer je namelijk de schermfunctie niet gebruikt dan krijg je onverwachte strepen op het scherm die door de handpalm worden gecreëerd.

Kies in de menubalk boven voor de pen afbeelding en begin te schrijven. Kleur en schrijfdikte kunnen aangepast worden door op de pen te klikken waarna een pull-down menu verschijnt met allerlei kleuropties en diverse in te stellen schrijfdiktes.


MyScript Memo Digitaal SchrijvenStap 3. Het schrijven van de teksten

Schrijf aantekeningen of verslagen en schuif na elke geschreven regel de handpalmbescherming steeds een stukje op.

Schrijf zo duidelijk mogelijk. Je kunt zowel aaneengesloten schrift als blokletters gebruiken maar zoals je in het voorbeeld kunt zien, hoeft het geen schoonschrift te zijn. De techniek kijkt bij de omzetting naar getypt naar het totale woord. Je kunt eigennamen, plaatsnamen of vakjargon toevoegen aan de persoonlijke dictionairy. Kies hiervoor rechtsboven voor het radertje en kies voor Personal Dictionary en voeg daar naar believe moeilijke woorden aan toe.


MyScript Memo Exporteer en emailStap 4. Selecteer en exporteer

Klik boven in de menubalk op de lasso afbeelding. Een pulldownscherm met de tekst “Select all” zal te voorschijn komen. Klik op de tekst en de volledig aanwezige tekst wordt geselecteerd. Uiteraard kan dit aangepast worden wanneer niet alle tekst moet worden geëxporteerd maar slechts een deel.

Onder de omcirkelde tekst verschijnen diverse opties. Kies voor “Export (text)”. Na deze keuze zal de tekst worden omgezet naar getypt. Kies vervolgens een van de opties. In dit voorbeeld is het de Email.


 

MyScript Memo Email
Stap 5. Verstuur je Email met getypte tekst

Na de tekstomzetting en met de gekozen Email als optie verschijnt de getypte tekst direct in de Email. Hier kan de tekst nog worden aangevuld of gewijzigd.

Een andere optie is om de geschreven teksten als getypte tekst te exporteren naar elk willekeurig tekstprogramma. Selecteer daarvoor in plaats van “Email” de optie “Copy”. Kies de favoriete tekstverwerker, in ons voorbeeld Microsoft Word. Klik op het scherm en kies voor plakken. De getypte tekst zal keurig in het Ms Word programma geplaatst worden.

MyScript naar Word

 

Tags:

0 thoughts on “MyScript Memo Van geschreven naar getypt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Video Wacom Bamboo Fineline 3

Koop nu de Wacom Bamboo Sketch iOS

Video Bamboo Sketch