Home / Blog / Blog / NeoLAB / Neo Smartpen concurrent Livescribe?

Neo Smartpen concurrent Livescribe?

Leestijd: 3 minuten

Neo Smartpen versus Livescribe 

Als je op zoek bent naar een smartpen dan wil de juiste keuze maken. Het mooiste is als je de smartpen vindt die het meest aan je eisen en wensen voldoet.

Welke functionaliteiten heeft de smartpen en de bijhorende software?

We zullen de verschillen tussen de Neo Smartpen en Livescribe verder toelichten:

De smartpen zelf:

  1. In dikte rond de 10,5 mm verschillen deze pennen niet veel van elkaar. De Neo kent 2 uitvoeringen: de N2 met een aluminium body en is driehoekig, de M1(+) die is rond en van fiberglass gemaakt idem als de Livescribe smartpen.
  2. Zowel de Neo als de Livescribe kunnen beiden opgeladen worden via een USB kabel.
  3. De Neo N2 gaat aan wanneer je de pen op papier plaatst en je begint met schrijven idem zoals de Livescribe. De M1(+) gaat aan wanneer je de dop van de pen haalt en gaat uit wanneer je de dop weer terug plaatst.

De software

  1. Om de geschreven teksten digitaal te kunnen verwerken gebruikt de Neo smartpen de app Neo Studio (nieuwe app vanaf december 2020)  en Livescribe de app Livescribe+
  2. Wat een mooie toepassing is bij de Neo Smartpennen is de mogelijkheid van het gebruik van verschillende kleuren en het instellen van de digitale schrijfdikte. Deze laatste 2 features zijn niet aanwezig bij Livescribe.
  3. Zowel bij NeoLAB als de Livescribe kan de audio gekoppeld worden aan de geschreven teksten en bij beiden kunnen de geschreven teksten worden omgezet naar getypt. 
  4. Wil je bij de Livescribe+ de teksten versturen als Docx bestand dan kan dat.  In Ms Word komt dan niet de getypte tekst maar een afbeelding van de geschreven notitie. Bij de Neo app kun je kiezen uit getypte tekst direct in een Docx bestand. Wanneer er een tekening staat met tekst wordt dit als getypte tekst en afbeelding in Ms Word geplaatst..
  5. Het overzetten van de getypte teksten als TXT bestand gaat bij beide smartpennen naar andere applicaties op dezelfde wijze.
  6. Als men geschreven i.p.v. getypte teksten voldoende vindt dan heeft de Neo Smartpen de mogelijkheid om vanaf papier direct het commando (vinkje in email-icoon) te geven om de teksten te versturen via de smartphone of tablet naar elk gewenst e-mailadres. Deze optie heeft de Livescribe+ app niet.
  7. In de Neo Studio app zijn tags onbeperkt aan de notities toe te voegen. Livescribe+ app kent 3 tags.
  8. Bij de Livescribe+app is er de mogelijkheid voor Pencasts (audio en geschreven tekst in de PDF). Bij de Neo studio kun je een video aanmaken van de geschreven tekst met audio.
  9. Zowel Livescribe als de NeoLAB hebben een soortgelijke papierkeuze. De Neo papierkeuze is echter veel uitgebreider.
  10. Zelf papier printen is bij beiden mogelijk, bij Livescribe kun je één formaat A4 lijntjes printen en voor de NeoLAB zijn er inmiddels 13 verschillende formaten beschikbaar..
  11. Nieuw is de mogelijkheid bij NeoLAB om zelf een video te maken vanaf papier waarin beeld, geluid en de geschreven tekst kan worden vastgelegd. Lees hiervoor verder het artikel PaperTube.
  12. De meest recente app van NeoLAB is Gridaboard, dit is een webapp waarmee je onder Chrome perfecte presentaties kunt geven met gebruik van een digitaal smartboard.

One response to “Neo Smartpen concurrent Livescribe?

  1. Ik gebruik de Livescribe pen voor notuleren van vergaderingen in een zaal. De livescribe heeft de mogelijkheid om oortjes te plaatsen aan de pen, zodat de audio van de vergadering goed te horen is. Kan dit ook met de Neo?

    Ik zie uw reactie graag tegemoet op info@babschaaf.nl

    Met groet,
    Martine van der Schaaf

Geef een antwoord

Winkelmand